Volledig scherm
Om alles in goede banen te leiden wordt de toertocht over circa 150 kilometer begeleid door motards. © Chris Korsten

Gezegende renners zijn op weg naar Leuven

DEN BOSCH - Op zondagochtend is de vierde editie van de Tour du Fou Pédalant ter ere van de Bossche wielerheld Gerrit Schulte van start gegaan.

Ruim 180 deelnemers ontvingen op De Parade eerst een zegening van plebaan Geertjan van Rossem alvorens het kanon van De Schutterij het officiële vertreksein aankondigde. De tocht over circa 150 kilometer voert de renners van Den Bosch naar Leuven, waar vanmiddag rond 15.30 uur de verwachte aankomst is.

Windje in de rug
"We hebben gelukkig een windje in de rug. En over de temperatuur hoeven we ons evenmin zorgen te maken; in België schijnt het beter weer zijn", vertelt Frans-Joseph Sinjorgo van Coureursclub Jeroen Bosch, de organiserende vereniging. "De enige factor waarmee sommigen rekening dienen te houden is die bekende Man met de Hamer", schaterlacht Sinjorgo.

De beker terugbrengen
Sinjorgo: "Saillant detail is dat Gerrit in 1956 het Nachtcriterium van Leuven heeft gewonnen. Symbolisch gaan we de beker nu terugbrengen." De aanwezige wethouder Huib van Olden haakte daar zijdelings op in door het belang van de inmiddels 751-jarige stedenband met de Vlaamse stad te onderstrepen.

Volledig scherm
Ook verschillende Vlamingen zijn naar Den Bosch gekomen. Geheel rechts op de foto an Pieter Outtier, voorzitter van wv.Kortenberg. © Chris Korsten
Volledig scherm
De renners rijden kort na hun vertrek door de Peperstraat. © Chris Korsten
Volledig scherm
Plebaan Geertjan van Rossem spreekt in het bijzijn van wethouder Huib van Olden de renners toe. © Chris Korsten
Volledig scherm
Frans-Joseph Sinjorgo, een van de kartrekkers van Coureursclub Jeroen Bosch. © Chris Korsten
Volledig scherm
Plebaan Van Rossem zegent alle deelnemers tegen het kwaad. © Chris Korsten
Volledig scherm
Jos Frusch en Roy Sieliakus van de Coureursclub Jeroen Bosch houden zich in café De Unie bezig met de inschrijvingen. © Chris Korsten
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 'Verstokte' foodies vermaken zich op Foodstock
    PREMIUM

    'Verstokte' foodies vermaken zich op Foodstock

    DEN BOSCH - De populariteit van eetfestivals waarbij hippe en sfeerbevorderde foodtrucks het middelpunt van de belangstelling vormen, groeit gestaag. Is elk festival in culinair opzicht uniek of is het eigenlijk 'één pot nat'? En hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit van het aangeboden voedsel en de prijs-kwaliteitsverhouding? De tweede editie van Foodstock, die zich dit weekend op de Pettelaarse Schans afspeelt, vormt mogelijk een interessante graadmeter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.