Volledig scherm
Gezellige Zaken waarbij keukens (rechts) op straat komen te staan. © De Vaste Clique/Gezellige Zaken

'Gezellige Zaken' in Den Bosch met meer aandacht voor aankleding straatkeukens

DEN BOSCH - Het vorig jaar door mede-organisator Martijn Verbeek uitgesproken streven om zo'n veertig horecabedrijven deel te laten nemen is nog niet gehaald. Maar met 30 deelnemers is het Bossche culinaire evenement Gezellige Zaken (van 26 tot en met 28 mei) aardig op weg.

,,We hopen zeker zo succesvol te zijn als vorig jaar. Toen hadden we in totaal zo'n tienduizend bezoekers. Het aantal gerechten dat normaal gesproken in drie dagen werd gegeten werd nu op één dag genuttigd'', zegt Verbeek.

Jarenlang werd het door Toine van Stiphout en Laurens Jansen georganiseerde evenement gehouden in een klein deel van de Uilenburg. Opvolgers Verbeek en Stephanie Schulte breidden het terrein waar straatkeukens kwamen te staan vorig jaar uit met de Sint-Janssingel. ,,Er kwam meer ruimte voor bezoekers en dat werd en wordt gewaardeerd. Dat verklaart waarschijnlijk ook de sterke toename van belangstellenden.''

Volgens Verbeek wordt dit jaar meer werk gemaakt van de 'aankleding' van de straatkeukens waar de gerechten voor maximaal 6 euro per gerecht te koop zijn. ,,We hebben de prijs voor deelname verlaagd zodat de deelnemers wat meer financiële ruimte hebben om de straatkeukens te decoreren. Ik heb al gehoord dat dit goed wordt opgepikt'', aldus Verbeek.

Tot de deelnemende bedrijven behoren onder meer Bar Le Duc, Van Puffelen, Ries, Christoffel en de Stip. 'Nieuwkomers' zijn Yalla Yallla, het Grote Genoegen, Pilkington's en Loeki Tosti. 

Gezellige Zaken is op 26 mei vanaf 17.00 tot 23.00 uur en op 27 en 28 mei vanaf 15.00 tot 23.00 uur.