Volledig scherm
© Sandra Peerenboom

Groene smile in het gele gras

DEN BOSCH - Vanuit het kantoorpand in Den Bosch waar hij elke dag werkt, zag Jan de Rond van vrijwilligersorganisatie Mooi Zo Goed Zo het grasveld voor de deur met deze droogte elke dag geler kleuren. En besloot daar een eigen draai aan te geven.

Mooi is anders voor de meeste mensen, zo'n geel gazon. Maar Jan de Rond stamt uit een agrarisch gezin en is bekend met de grillen van Moeder Natuur. Hij weet ook dat het uiteindelijk meestal weer goed komt: na regen komt wat hem betreft groeneschijn. Niet treuren derhalve, maar glimlachen. Om deze optimistische kijk op de zaak te onderstrepen, begon hij een dag of tien geleden met 'onzichtbare inkt' te tekenen op de dorre ondergrond.

 Langzaam maar zeker voltrekt zich aan de Rogier van der Weijdenstraat (een Vlaamse, primitieve maar kleurrijke schilder) een natuurwondertje dat wel een glimlach op het gezicht moet toveren: smile! U moet er wel even uw scherm voor op zijn kop draaien....

  1. 'Verstokte' foodies vermaken zich op Foodstock
    PREMIUM

    'Verstokte' foodies vermaken zich op Foodstock

    DEN BOSCH - De populariteit van eetfestivals waarbij hippe en sfeerbevorderde foodtrucks het middelpunt van de belangstelling vormen, groeit gestaag. Is elk festival in culinair opzicht uniek of is het eigenlijk 'één pot nat'? En hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit van het aangeboden voedsel en de prijs-kwaliteitsverhouding? De tweede editie van Foodstock, die zich dit weekend op de Pettelaarse Schans afspeelt, vormt mogelijk een interessante graadmeter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.