Volledig scherm
© Sandra Peerenboom

Groene smile in het gele gras

DEN BOSCH - Vanuit het kantoorpand in Den Bosch waar hij elke dag werkt, zag Jan de Rond van vrijwilligersorganisatie Mooi Zo Goed Zo het grasveld voor de deur met deze droogte elke dag geler kleuren. En besloot daar een eigen draai aan te geven.

Mooi is anders voor de meeste mensen, zo'n geel gazon. Maar Jan de Rond stamt uit een agrarisch gezin en is bekend met de grillen van Moeder Natuur. Hij weet ook dat het uiteindelijk meestal weer goed komt: na regen komt wat hem betreft groeneschijn. Niet treuren derhalve, maar glimlachen. Om deze optimistische kijk op de zaak te onderstrepen, begon hij een dag of tien geleden met 'onzichtbare inkt' te tekenen op de dorre ondergrond.

 Langzaam maar zeker voltrekt zich aan de Rogier van der Weijdenstraat (een Vlaamse, primitieve maar kleurrijke schilder) een natuurwondertje dat wel een glimlach op het gezicht moet toveren: smile! U moet er wel even uw scherm voor op zijn kop draaien....

  1. Vinkelse EBHO'ers gehuldigd

    Vinkelse EBHO'ers gehuldigd

    VINKEL - Feest gisteravond tijdens de jaarvergadering van de Vinkelse EHBO-vereniging Anthos: vier jubilarissen werden gehuldigd. Daaronder André van Wanrooij (25 jaar lid) en Peter Pennings (40 jaar). Riet van de Pol maakt de 50 jaar vol en zij is al die tijd ook al secretaris. Ook Albert van den Elzen zag 'goud'. Hij was penningmeester en voorzitter, tot 2003 en maakten de hoogtijdagen van de club in de jaren zeventig mee. Riet, Peter en Albert werden erelid van Anthos.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.