Volledig scherm
De aannemer voerde al eerder werkzaamheden uit bij Den Dungen. © Hakkers BV Werkendam

Groot onderhoud voor Zuid-Willemsvaart in Den Bosch

ENGELEN – Rijkswaterstaat begint volgende maand met groot onderhoud van de Zuid-Willemsvaart in Den Bosch. De damwanden worden over een traject van 8,7 kilometer vervangen. Verder wordt het traject tussen de Henriëttesluis bij Engelen en de Dungense Brug bij de bocht naar het Maximakanaal geëgaliseerd naar de oorspronkelijke vaardiepte.

Een jaar geleden werd het Maximakanaal geopend. Dat betekent dat er minder schepen in en door Den Bosch komen. De Zuid-Willemsvaart is vorig jaar overgedragen aan de gemeente Den Bosch. Het plaatsen en verankeren van de damwanden en het uitbaggeren van het slib wordt gedaan door de aannemerscombinatie Hakkers/Beens. Volgens projectcoördinator Pieter van Luijtelaar worden de oevers hersteld zodat die er weer vijftig jaar mee kunnen gaan.

De werkzaamheden beginnen in februari en zijn eind dit jaar klaar. Het project kost ongeveer tien miljoen euro. Rijkswaterstaat en de aannemerscombinatie hielden donderdag een informatieavond. Daar kwamen enkele tientallen belangstellenden op af.

Lees meer nieuws en achtergronden over de Zuid-Willemsvaart op bd.nl/zuidwillemsvaart.

Volledig scherm
Projectcoördinator Pieter van Luijtelaar geeft uitleg. © Peter de Bruijn
Volledig scherm
Pontons met kranen in het Wilheminakanaal in Tilburg. © Hakkers BV Werkendam

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.