Volledig scherm
Gedenkhoekje voor overleden werknemer Yoni Kerver © Jumbo

Groot verdriet bij Jumbo Den Bosch na tragische dood Yoni Kerver: 'Zo weinig wat we kunnen zeggen'

DEN BOSCH - Supermarkt Jumbo in Hintham heeft met grote verslagenheid kennisgenomen van de tragische dood van Yoni Kerver uit Den Bosch. De 21-jarige werknemer viel in de Kroatische stad Zadar van een stadsmuur en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. ,,Soms is er zoveel wat we voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen."

Kerver werkte voor de Jumbo in het Bossche stadsdeel Hintham, gelegen aan de Pastoor van Thiellaan. Hij was een ervaren kracht en medeverantwoordelijk voor de coördinatie van de dagelijkse werkzaamheden op de afdeling Droge Kruideniers Waren (DKW).

De 21-jarige Bosschenaar betekende veel voor zijn collega's en klanten. Op de Facebook-pagina van de Jumbo is zelfs een herdenkingsbericht geplaatst. ,,Om u op de hoogte te brengen van dit grote verlies hebben wij voor deze weg gekozen", valt te lezen.

Gedenkhoekje

Collega's zijn verdrietig en spreken van een 'groot verlies'. Om hun collega een laatste eerbetoon te geven, is er in de supermarkt een gedenkhoekje ingericht waar zowel werknemers als klanten een bericht achter kunnen laten.

Onder het Facebook-bericht wordt veel gereageerd, vooral door bekende klanten. ,,Ontzettend veel sterkte voor iedereen die hem lief had, hij was een zeer gewaardeerd collega en gaan hem ontzettend missen", laat iemand bijvoorbeeld weten.

Volledig scherm
De oude en deels ommuurde stad van Zadar. © BD

Wat gebeurde er?

Volgens Kroatische media was de 21-jarige Kerver die avond op stap geweest in Ledana, een van de bekendste clubs van Zadar. In de buurt van deze disco, in het Queen Jelena Madijevka Park, staat een metershoge stadsmuur. Na het stappen deed de man op een onverlicht deel van de stadsmuur een stap achteruit.

Kerver viel tien meter naar beneden en kwam terecht op de binnenplaats van de stad. Hij raakte levensbedreigend gewond en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij 's nachts rond twee uur aan zijn verwondingen.

Volledig scherm
Zadar © BD
  1. Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoernooi Gryphons
    PREMIUM

    Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoer­nooi Gryphons

    DEN BOSCH - Voor de 34ste keer heeft honk- en softbalvereniging Gryphons het internationale Bossche Bollen Toernooi georganiseerd. Zaterdag en zondag deden in totaal - verdeeld over zes hoofdcategorieën - circa vijfhonderd jeugdspelers mee aan het evenement. Vanzelfsprekend waren de meesten volledig in de ban van het honkbal, softbal en de vereenvoudigde mixvariant beeball. Hier en daar lag echter de prioriteit op een andere sport: het onbeschroomd kanen van Bossche bollen. Alhoewel de Big League Chew óók zeer geliefd was.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.