Grote controle in Rosmalen. De bedrijven op de foto hebben met de controle niets te maken. De straat wordt er alleen gebruikt omdat de meeste parkeerruimte is
Volledig scherm
Grote controle in Rosmalen. De bedrijven op de foto hebben met de controle niets te maken. De straat wordt er alleen gebruikt omdat de meeste parkeerruimte is © Meesters Multi Media / Bart Meesters

Grote controle op industrieterrein Rosmalen vanwege mogelijke criminele activiteiten: 'Dat baart ons zorgen’

ROSMALEN - Op industrieterrein Kruisstraat in Rosmalen houdt de politie in samenwerking met de gemeente en de Belastingdienst een grote controle. Er zijn signalen dat bedrijven zich niet aan de regels houden, zo laat de politie weten.

Bij de controle is een groot aantal medewerkers op de been. Zij kijken onder andere of bedrijven de brandveiligheid, milieu- en bouwvoorschriften op orde hebben, maar zeker ook naar aanwijzingen van mogelijke criminele activiteiten.

Verloedering

,,Dergelijke signalen van verloedering baren ons zorgen en we willen deze ontwikkeling natuurlijk in de kiem smoren”, meldt een politiewoordvoerder. 

,,We willen er voor zorgen dat het bedrijventerrein een veilige en prettige omgeving blijft waar bedrijven zich willen vestigen.”

Scanauto

Een scanauto van de Belastingdienst langs de A59 met daarbij een motoragent is het eerste dat opvalt in de buurt van industrieterrein Kruisstraat bij Rosmalen. Als er mogelijk iets niet pluis is, worden voertuigen onder begeleiding van agenten naar het industrieterrein geleid. In die brede straat is namelijk plek genoeg voor agenten en medewerkers van de Belastingdienst. 

Bestuurders van auto’s moeten relevante papieren tonen. De Belastingdienst gaat na of alle heffingen wel zijn betaald. Als dat niet het geval is, kan ter plekke worden betaald.

Ook staat in de straat een grote vrachtwagen met oplegger om voertuigen af te voeren waar iets niet mee in orde is. 

Controle in Rosmalen.
Volledig scherm
Controle in Rosmalen. © Meesters Multi Media / Bart Meesters
Grote controle in Rosmalen.
Volledig scherm
Grote controle in Rosmalen. © Meesters Multi Media / Bart Meesters