Grote explosie bij appartement in Den Bosch lijkt gerichte actie

VideoDEN BOSCH - Bij een appartementencomplex aan de Amsterdamstraat in Den Bosch is maandagnacht tegen 02.00 uur een ontploffing geweest. Het lijkt erop dat er een explosief is neergelegd voor de deur. 

Volledig scherm
Grote explosie bij appartement aan de Amsterdamstraat in Den Bosch. © Marc Brink

Er raakte niemand gewond, maar de schade aan de buitenkant van het complex is flink.

De explosie was in grote delen van Den Bosch te horen. De voorruit van de woning is vernield, de deur is flink beschadigd en een regenpijp is aan stukken geslagen. Rechts naast de toegangsdeur is de muur zwartgeblakerd, op de plaats waar het mogelijk explosief heeft gelegen. 

Volledig scherm
De schade na de explosie in Den Bosch. © Bart Meesters

Weggeslagen stukken glas liggen tot meters om het appartement heen, onder andere op de eerste verdieping van het complex.

Er vielen geen gewonden, al zijn de bewoner van de bewuste woning en omwonenden flink geschrokken. 

Bewoner wil er niets over zeggen

De bewoner zelf zat op het moment van de klap tv te kijken, aan de achterkant van het appartement. Zijn hond lag wel in de buurt van de deur, maar ook die raakte niet gewond. De bewoner: ,,Niet normaal wat hier is gebeurd. Hij zegt te weten wie er achter de explosie zit, maar wil er verder geen uitlatingen over doen. ,,Dat is allemaal aandacht voor wie dit deed. En dat wil ik niet", benadrukt hij.

Volledig scherm
De Amsterdamstraat in Den Bosch-West. © Google Maps


De politie doet groot onderzoek, onder andere met technische recherche. De parkeerplaats voor het complex is daarvoor afgezet. 

Volledig scherm
Naast de woning is te zien waar het explosief is ontploft. © Bart Meesters
  1. Moskeeën in Tilburg en Den Bosch gefinancierd vanuit Saudi-Arabië

    Moskeeën in Tilburg en Den Bosch gefinan­cierd vanuit Sau­di-Ara­bië

    BREDA - Zeker 30 islamitische organisaties in Nederland, waaronder de Islamitische Stichting voor Opvoeding en Overdracht van Kennis en de Stichting Moslim Wereld Liga Nederland in Tilburg, hebben de afgelopen jaren financiering aangevraagd in conservatieve Golfstaten of hebben daadwerkelijk geld ontvangen uit deze landen. Het gaat om miljoenen euro's uit Koeweit en Saudi-Arabië. Dit blijkt uit informatie waar NRC en Nieuwsuur maandag over berichten. De informatie is door de overheid jarenlang geheim gehouden, maar NRC en Nieuwsuur hebben er de hand op weten te leggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.