Volledig scherm
'Textures' met muziek en foto's van Merijn Bisschops was een van de hoogtepunten van November Music © Rene Van Peer

Grote verscheidenheid aan nieuwe muziek op Bosch' festival November Music

DEN BOSCH - Kristalheldere beelden van landschappen die zich in miljoenen jaren gevormd hebben. Die vormden de inspiratiebron van fotograaf en componist Merijn Bisschops. Zijn stuk 'Textures', zondag te horen tijdens de Kunstmuziekroute, was een van de hoogtepunten in het festival November Music. 

De afgelopen elf dagen was op verschillende locaties in Den Bosch een grote verscheidenheid aan nieuwe muziek te horen. Gecomponeerd, jazz, en wereldmuziek.

Vrijwel uitverkocht

De diverse concerten trokken volle zalen. Het Theater aan de Parade was nagenoeg uitverkocht voor het Bosch Requiem, dit jaar geschreven door festivalcomponist Anthony Fiumara, maar ook voor het concert van het Metropole Orkest met Cory Henry en Tin Men and the Telephone. Bij de Tin Men mocht het publiek hun mobieltjes trekken om met een speciale app melodie, akkoorden en ritmes te maken, waaruit de pianist van de band de meest bruikbare selecteerde voor een stuk dat voor de ogen en oren van de aanwezigen tot stand kwam.

Maar het absolute hoogtepunt was de mini-opera 'The Secret Diary of Nora Plain' over een meisje dat bijna ten onder gaat doordat ze een geheim gedeeld heeft op social media. Een bijzonder actueel onderwerp, indringend gebracht door sopraan Nora Fischer op muziek van jazzhoornist Morris Kliphuis en teksten van Lucky Fonz III.

Ook volgend jaar wordt het festival geopend met een Bosch Requiem, zo liet de organisatie weten.

  1. Moskeeën in Tilburg en Den Bosch gefinancierd vanuit Saudi-Arabië

    Moskeeën in Tilburg en Den Bosch gefinan­cierd vanuit Sau­di-Ara­bië

    BREDA - Zeker 30 islamitische organisaties in Nederland, waaronder de Islamitische Stichting voor Opvoeding en Overdracht van Kennis en de Stichting Moslim Wereld Liga Nederland in Tilburg, hebben de afgelopen jaren financiering aangevraagd in conservatieve Golfstaten of hebben daadwerkelijk geld ontvangen uit deze landen. Het gaat om miljoenen euro's uit Koeweit en Saudi-Arabië. Dit blijkt uit informatie waar NRC en Nieuwsuur maandag over berichten. De informatie is door de overheid jarenlang geheim gehouden, maar NRC en Nieuwsuur hebben er de hand op weten te leggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.