‘Karmaflow’ maakte indruk door de spectaculaire, barokke kostuums van Bossche ontwerpster Ingeborg Steenhorst.
Volledig scherm
‘Karmaflow’ maakte indruk door de spectaculaire, barokke kostuums van Bossche ontwerpster Ingeborg Steenhorst. © Maikel Samuels

Grunters stelen show bij Karmaflow in Den Bosch

DEN BOSCH - Met veel sonisch wapengekletter kwam zondagavond de wereld van ‘Karmaflow’ tot leven in Theater aan de Parade. Een lumineus idee van Bosschenaar Ivo van Dijk die een metalopera paarde aan een gelijknamige ‘Karmaflow’ pc-game die deze week uitkomt.

‘Karmaflow’ maakte indruk door de spectaculaire, barokke kostuums van Bossche ontwerpster Ingeborg Steenhorst. De georkestreerde symfonische metalmuziek bleef anderhalf uur lang de rode draad door de voorstelling. Eyecatchers waren het beroemde Metropole Orkest, de metalband onder aanvoering van drummer/componist Ivo van Dijk en met name de solisten.

Iedere vocalist mocht zich vastbijten in één of twee rollen uit de fantasygame. Conflicten werden vocaal uitgevochten op de bühne waarbij befaamde grunters als Henning Basse en George Oosthoek indruk maakte. Vrouwelijk vocaal vuurwerk was er van Marcela Bovio en Dianne van Giersbergen.

Maandag 19 januari gaat Karmaflow in herhaling vanaf 20.15 uur.