Volledig scherm
In het woonwagencentrum aan de Deutersestraat werd in 2013 een massale inval gehouden. © Marc Brink

Half jaar celstraf geëist voor witwassen in Bossche Deutersestraat-zaak

DEN BOSCH - Een 50-jarige Bossche vrouw en een 51-jarige Bosschenaar stonden woensdag terecht voor witwassen van geld en wapenbezit. Tegen de Bosschenaar werd zes maanden celstraf geëist voor witwassen van geld. Ook hoorde hij een boete van 500 euro eisen voor het bezit van een luchtdrukwapen.

Het OM wil ook dat de vrouwelijke verdachte met wie hij geruime tijd een relatie had een boete betaalt voor het wapen. Maar het OM vraagt vrijspraak wat betreft witwassen van geld. Drie jaar geleden werd er een massale inval gedaan op het woonwagencentrum aan de Bossche Deutersestraat. De man meldde zich na de inval vrijwillig bij de politie om een verklaring af te leggen. De vrouw deed dat niet, maar ging wel met hem mee naar de rechtszitting.

Volgens het OM zijn er wel voldoende bewijzen om aan te tonen dat de man 130.000 euro heeft witgewassen. Tijdens de zitting zei dat man dat hij het geld had verdiend met het verkopen van potten, pannen en messen. Dat zou hij jaren geleden hebben gedaan in Oost-Duitsland. Tijdens de rechtszitting liet hij enkele mensen vertellen dat hij op een eerlijke manier aan het geld was gekomen. De man zei op het woonwagencentrum een ‘woning op wielen’ te hebben, maar daar niet te wonen.

De uitspraak is niet zoals gebruikelijk twee weken na de zitting maar op 24 januari. Dat heeft te maken met het feit dat de komende tijd een groot aantal verdachten in deze zaak terechtstaat. Vorige week was dat het geval met een 36- jarige man zonder woon- of verblijfplaats. Hij stond terecht voor het witwassen van anderhalf miljoen euro. Volgens het OM behaalde hij ‘astronomische winsten’ met de handel in drugs

  1. Rosmalenaar heeft 'effe geld nodig' en bezorgt caissière trauma met overval

    Rosmalenaar heeft 'effe geld nodig' en bezorgt caissière trauma met overval

    DEN BOSCH - Op de dag dat allerlei afspraken zijn gemaakt om de Rosmalenaar (25) af te helpen van zijn drank- en drugsverslaving gaat het helemaal mis. De man heeft 'effe wat geld nodig'. Hij pakt thuis een keukenmes en rijdt met zijn snorfiets naar een Jumbo-filiaal in Sint-Michielsgestel. Daar pleegt hij een gewapende overval. Maandag stond hij terecht tijdens een rechtszitting waarbij de door hem bedreigde caissière aanwezig was.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.