Volledig scherm
Het bewijs. Het HBO Intro Festival is duurzaam © Hester Klein Tijssink

HBO Intro Festival Den Bosch is officieel 'duurzaam evenement'

DEN BOSCH - Het HBO Intro Festival Den Bosch heeft het certificaat 'duurzaam evenement' binnen.  Allemaal dankzij de statiegeldbekers en recyclebare muntjes. 

Het Future Proof Festival heeft het allereerste certificaat uitgereikt aan het HBO Intro Festival Den Bosch.  Projectleider Hester Klein Tijssink, namens het eventteam: ,,In 2017 heeft het festival in Den Bosch de stap gemaakt naar duurzame hardplastic bekers met statiegeld. Daarmee hebben we de enorm berg plastic door wegwerpbekers voorkomen. Ook hadden we recyclebare munten en bleef de dieselaggregaat stil omdat we gebruik hebben gemaakt van het vaste energienet." 

Met het certificaat is HBO Intro niet klaar. ,,We zijn nu al bezig met nieuwe manieren om volgend jaar nog meer future proof te worden", aldus Hester Klein Tijssink die daarmee doelt op onder andere het aanbieden van vegetarisch eten. 

Ze zijn enorm trots op hun 'papiertje' maar, zegt Hester. ,,Het gaat eigenlijk niet om het certificaat. Wij vinden duurzaamheid zelf ook erg belangrijk."

Het Intro festival trekt jaarlijks zo'n vierduizend studenten. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement