Volledig scherm
De nieuwjaarsduik in de Oosterplas in Den Bosch. © Marc Bolsius

Heerlijk fris het nieuwe jaar in: op deze plaatsen kun je meedoen met de nieuwjaarsduik

KAARTJEDEN BOSCH - Je moet je er misschien even toe zetten, maar volgens kenners kun je het nieuwe jaar niet frisser beginnen dan met een nieuwjaarsduik. Daarvoor hoef je heus niet naar het strand bij Scheveningen, waar jaarlijks de 'nationale nieuwjaarsduik' is. Je hoeft er maar een klein stukje voor te rijden.

Vooral rond Den Bosch zijn veel nieuwjaarsduiken. Je kunt terecht in de Oosterplas, de IJzeren Man in Vught, de Groote Wielenplas in Rosmalen en het strandje aan de Maas bij Empel. Andere duiken zijn bij Well, de Beekse Bergen in Hilvarenbeek, de Geffense Plas bij Oss en bij Hemelrijk in Volkel. 

Het gaat hierbij om de 'officiële' nieuwjaarsduiken; degene die zijn aangemeld bij Unox. Wie meedoet aan één van deze duiken krijgt er een klassieke oranje muts bij. 

Op deze plaatsen ben je ook verzekerd van een relatief veilige duik. Natuurlijk kan het behoorlijk koud zijn. Maar er is reddingbrigade in de buurt om waar nodig bij te springen. Ook is het duiken veilig genoeg: deelnemers kunnen op al deze plekken een aanloop nemen om in het water te duiken. Echt duiken, van een brug of steiger, vinden ze bij de rookworstenfabrikant niet goed. De kans bestaat dan dat mensen op elkaar springen. 

Vuurwerkshow

De duik bij BillyBird Park Hemelrijk in Volkel wordt afgesloten met een vuurwerkshow. Benieuwd waar andere vuurwerkshows tijdens Oud en Nieuw in de regio zijn? Je vindt ze hier op een kaart. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement