Volledig scherm

Heijmans en Nuon hoeven geen subsidie voor 1000 nieuwe laadpalen in Brabant

DEN BOSCH - Liefst 1800 euro subsidie per nieuwe laadpaal voor elektrische auto's konden ze krijgen, maar Heijmans en Nuon hebben dat geld niet nodig. Geheel voor eigen rekening gaan ze 1250 nieuwe laadpalen neerzetten, zo'n 1000 in Brabant en 250 in Limburg.

De combinatie Heijmans-Nuon won de door de provincie Noord-Brabant en netbeheerder Enexis uitgeschreven aanbesteding. Omdat iedere laadpaal twee laadpunten kent, komen er in totaal in Brabant 2000 laadpunten bij, waarmee het aantal punten in de provincie op ruim 5000 komt. De ambitie is om in 2020 12.000 laadpunten te hebben, waarmee op dat moment 100.000 elektrische rijders - ook dat is een ambitie - kunnen worden bediend.

De provincie en Enexis hadden gedacht dat het steuntje in de rug van 1.800 euro nodig was om commerciële partijen over de streep te trekken om de investering te doen. Dat blijkt dus niet het geval. Volgens de provincie voldoen de nieuwe laadpalen aan hoge normen. Zo is het mogelijk om de stroom af te nemen bij je eigen energieleverancier, of bijvoorbeeld van de zonnepanelen op je eigen dak. Daarnaast moeten Nuon en Heijmans nieuwe diensten van andere partijen op de laadpalen mogelijk maken.

Nuon Heijmans biedt een laadpas aan waarmee voor € 0,22 cent per kWh (incl. BTW) geladen kan worden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement