Volledig scherm
Evenementenstadion GelreDome. © Rolf Hensel

Heldenfestival 'Heroesdome' vlucht van GelreDome naar Brabanthallen na ruzie

DEN BOSCH - Het tweedaagse evenement Heroesdome, dat in juni in het Arnhemse evenementenstadion GelreDome zou plaats vinden, verhuist na onenigheid met het stadion naar de Brabanthallen in Den Bosch.

Volgens een woordvoerder van de organisatie wijkt de rond fictieve en echte helden opgebouwde conventie uit naar de Brabanthallen in Den Bosch omdat het GelreDome gemaakte afspraken niet zou nakomen.

In de Brabantse hoofdstad staat het evenement nu gepland voor 20 en 21 oktober. Op weg er naar toe zal de organisatie nog een juridisch geschil met GelreDome moeten uitvechten, want de directie van het stadion verwijt Heroesdome contractbreuk.

Contract

Volgens GelreDome-directeur Hèrald van de Bunt is de organisatie bepaalde verplichtingen niet nagekomen die voortvloeien uit het contract dat is getekend. ,,Daar lijden we absoluut schade door. We hebben hier uren ingestoken en dagen geblokkeerd.''

Volgens Van de Bunt is het de eerste keer in het twintigjarig bestaan van het evenementenstadion dat een geschil met een huurder tot een rechtszaak leidt. ,,Dat doen we niet zomaar'', aldus de directeur, die het daar verder bij wil laten. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 1 jaar burgemeester Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht
    PREMIUM
    video

    1 jaar burgemees­ter Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht

    DEN BOSCH - Je vijftigste verjaardag vieren en dan ook maar tegelijkertijd de polonaise lopen voor je 25-jarig huwelijk. Alle reden voor een feestje, toch? Burgemeester Jack Mikkers huurde met zijn echtgenote Astrid Baggermans café De Unie af om in beslotenheid een feestje te bouwen. Het is dat er geen biljart staat, anders had special guest John de Bever ongetwijfeld op het groene laken gestaan. Of anders zijn zingende vrouw Astrid wel, of anders Mikkers zelf wel.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.