Volledig scherm
© Thinkstock

Help-Portrait biedt cliënten Voedselbank Den Bosch en omstreken foto aan

DEN BOSCH - Honderden cliënten van Voedselbank Den Bosch en omstreken gaan zondag fris gekapt en mooi gestyled op de foto. Nog voor de kerst ontvangen zij bij hun voedselpakket het eindresultaat. Dit initiatief, Help-Portrait, komt oorspronkelijk van de Amerikaanse fotograaf Jeremy Cowart en is een handreiking naar mensen die het moeilijk hebben.

Ruim de helft van de 405 huishoudens die momenteel gebruik maken van de voedselbank in Den Bosch, Drunen, Vlijmen en Vught reageerde positief op het aanbod om alleen of met hun dierbaren geportretteerd te worden. Eerst nemen kappers en visagisten de deelnemers onder handen zondag en vervolgens mogen ze voor de lens van de fotograaf plaatsnemen. De tijdelijke fotostudio wordt ingericht in de voedselbank aan de Jagersheuvelstraat.

Vrijwilligers
​Voedselbanken Nederland wordt volledig gerund door vrijwilligers. In Den Bosch en omstreken zijn dat er 190. Zijlmans: ,,Momenteel komen we handen tekort, we zoeken meer vrijwilligers. Van onze voedselbank maken ruim 1.000 mensen gebruik, waarvan één derde minderjarig is. Terug moeten vallen op de voedselbank kan echt iedereen overkomen.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.