Volledig scherm
© Thinkstock

Herziening geëist in zaak 'flatmoord' Rosmalen waarbij man werd veroordeeld voor doodslag vriendin

DEN HAAG (ANP) - De advocaat-generaal bij de Hoge Raad heeft herziening gevorderd van een oude strafzaak, waarin een man in 2007 door het gerechtshof in Den Bosch tbs met dwangverpleging kreeg opgelegd voor doodslag op zijn vriendin. Nieuw onderzoek wijst uit dat er mogelijk sprake is geweest van zelfmoord.

Het slachtoffer werd in april 2000 dood gevonden in haar flat in de wijk Hintham in Rosmalen. Haar keel bleek te zijn doorgesneden. Haar vriend werd na verloop van tijd als verdachte aangehouden. Hij heeft altijd ontkend en gezegd dat de 37-jarige vrouw zelfmoord heeft gepleegd.

De advocaat van de man, Pieter van der Kruijs, is van meet af aan overtuigd geweest van de onschuld van zijn cliënt. Na de uitspraak van het gerechtshof heeft hij diverse deskundigen het dossier laten bestuderen. In 2016 diende hij een verzoek tot nader onderzoek in, om herziening van de grond te krijgen. De resultaten van nieuw onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut ondersteunen de conclusie dat zelfmoord de meest waarschijnlijke optie is.

Van de Kruijs verwacht een oordeel van de Hoge Raad op de herzieningsvordering binnen enkele maanden.

  1. 1 jaar burgemeester Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht
    PREMIUM
    video

    1 jaar burgemees­ter Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht

    DEN BOSCH - Je vijftigste verjaardag vieren en dan ook maar tegelijkertijd de polonaise lopen voor je 25-jarig huwelijk. Alle reden voor een feestje, toch? Burgemeester Jack Mikkers huurde met zijn echtgenote Astrid Baggermans café De Unie af om in beslotenheid een feestje te bouwen. Het is dat er geen biljart staat, anders had special guest John de Bever ongetwijfeld op het groene laken gestaan. Of anders zijn zingende vrouw Astrid wel, of anders Mikkers zelf wel.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.