Volledig scherm
Suzanne Drost en Sander van der Hoeven zijn na ruim elf jaar huwelijk nog altijd dol op elkaar. © Chris Korsten

Het huwelijksritueel herhaalt zich in veelvoud in café Reinders

DEN BOSCH - Café Reinders schijnt dé plek te zijn als je op zoek bent naar een partner met wie je vervolgens in het huwelijksbootje wil stappen. Tientallen echtparen leerden elkaar kennen in het sfeervolle café, dat inmiddels twintig jaar bestaat. Wat is er dan leuker om ter ere van dat jubileum elkaar te hertrouwen?

Een voor een schuifelen de paren, 23 in totaal, via een rode loper onder een met witte ballonnen versierde boog naar binnen. De meesten zijn op deze zondag gekleed in hun originele trouwoutfit, zo ook de veertigjarige Suzanne Drost en haar zes jaar oudere echtgenoot Sander van der Hoeven. Zíj draagt een crèmekleurige kanten top, met daaronder een zilverachtige satijnen rok. Híj een donkerbruin fluwelen kostuum dat recentelijk flink is ingenomen. ,,We zijn op 1 april 2006 getrouwd; tja, we houden wel van grapjes. Toen ik pas geleden mijn trouwpak voor de dag haalde, bleek het veel te ruim te zitten. Ik ben de afgelopen elf jaar een kilootje of tien afgevallen, vandaar", doet Van der Hoeven uit de doeken.

Als de dag van gisteren weten ze zich nog te herinneren hoe hun eerste ontmoeting in het café verliep. ,,Een keer tegen sluitingstijd was ik op zoek naar mijn jas. Daar bleek Sander met z'n dikke kont op te zitten! We raakten spoedig in gesprek. Op het eerste gezicht vond ik hem vreselijk arrogant, maar het ijs ontdooide snel. Ik vertelde over mijn avonturen in een taxi in Abu Dhabi, hij over een zoektocht naar schelpjes op een Spaans naaktstrand. Na al die tijd zijn we nog steeds erg gelukkig met elkaar. We zijn enorm naar elkaar toegegroeid, op een bijna holistische manier", geeft Drost prijs.

In het café zit de stemming er meteen goed in. Ceremoniemeester Roger Schouten, altijd in voor een feestje, is ook gearriveerd. Nadat alle bruidsparen zijn voorgesteld, voltrekt hij uiteindelijk een gemeenschappelijk ritueel. Dit in het bijzijn van Frank Reinders, Jeroen Willems en Jeroen Guijt die alle drie als getuigen fungeren.

Volledig scherm
De voorbeeldig geklede Roger Schouten zag er ook uit als iemand die door een ringetje te halen is © Chris Korsten
Volledig scherm
In totaal waren er 23 echtparen aanwezig tijdens de 'hertrouw'-ceremonie in café Reinders © Chris Korsten
Volledig scherm
De drie getuigen zaten er zeker niet voor spek en bonen bij © Chris Korsten
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.