Volledig scherm
De warenmarkt op woensdag in Den Bosch. Vanaf woensdag 12 juli is er een nieuwe indeling. © Sandra Peerenboom

Het is echt waar: de kramen staan woensdag op een ‘nieuwe’ Bossche markt

DEN BOSCH – Na jaren van overleggen en soebatten is het dan toch zo ver: de nieuwe indeling van de warenmarkt in Den Bosch is vanaf komende woensdag een feit. Dan staan de kramen op de woensdag voortaan aan de rand van de Markt opgesteld, als een (bijna) gesloten wand.

Aan de zijde van het stadhuis en Hotel Central komt een dubbele rij aan kramen, net als er een diagonale lijn met kramen komt van de Ridderstraat richting Marktstraat. De nieuwe indeling is alleen voor de woensdagmarkt, de indeling van de zaterdagmarkt blijft vooralsnog overeind. De indeling van de woensdagmarkt is al jaren onderwerp van gesprek, omdat de belangstelling van zowel kooplieden als bezoekers hard achteruit liep.

Akkoord

Alle marktkooplieden zijn inmiddels akkoord met de nieuwe indeling en hun plaats. De horeca-ondernemers moeten hun terrassen voortaan weer op zes meter uit de gevel van hun pand houden, zoals in de vergunning is vastgelegd. Vanwege de teruglopende belangstelling voor de woensdagmarkt snoepten de horecaterrassen er volgens de gemeente veelal twee meter bij. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervolging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervol­ging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    DEN BOSCH - De politie is al een week op zoek naar een man die tijdens een achtervolging in Den Bosch bewust inreed op een motoragent. Met een uitgebreide oproep doet de recherche donderdag een nieuwe poging om de dader alsnog te vinden. De aangereden motoragent raakte flink gewond bij de achtervolging. ,,Hij kwam vol gas op mij af. Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch