Volledig scherm
Nik van Hoogstraten © Marc Bolsius

Het is gelukt: Nik heeft een baan

DEN BOSCH - Nik van Hoogstraten uit Den Bosch heeft een beperking en probeerde zes jaar lang om een baan te vinden door overal te netwerken en te solliciteren. Het is hem nu eindelijk gelukt.

Vanaf 1 juni gaat Nik aan de slag bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Hij wordt ambassadeur voor mensen met een arbeidsbeperking binnen het project Diversiteit en Inclusie.

Nik heeft niet aangeboren hersenletsel (nah) en hoort bij de groep mensen van wie de Wajonguitkering met ingang van dit jaar van 75% van het minimumloon naar 70% van het minimumloon is gedaald. Wajong is een uitkering voor mensen die op jonge leeftijd chronisch ziek zijn geworden of een beperking hebben.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Klok tikt door bij ONE Week Filmproject van Solos

    Klok tikt door bij ONE Week Filmpro­ject van Solos

    DEN BOSCH - Voor het vijfde jaar op rij hebben jonge film- en documentairemakers gestreden om het Paradepaardje, de felbegeerde award voor de winnaar van het ONE Week Filmproject van Solos. Hoewel er nog geen oordeel is geveld, lijken alle inzendingen een hoge kwaliteit te bevatten. Er is echter één probleem: twee van de vijf deelnemende teams hebben de deadline net niet gehaald. De organisatie is nog in beraad over eventueel te nemen maatregelen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.