Volledig scherm
Nik van Hoogstraten © Marc Bolsius

Het is gelukt: Nik heeft een baan

DEN BOSCH - Nik van Hoogstraten uit Den Bosch heeft een beperking en probeerde zes jaar lang om een baan te vinden door overal te netwerken en te solliciteren. Het is hem nu eindelijk gelukt.

Vanaf 1 juni gaat Nik aan de slag bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Hij wordt ambassadeur voor mensen met een arbeidsbeperking binnen het project Diversiteit en Inclusie.

Nik heeft niet aangeboren hersenletsel (nah) en hoort bij de groep mensen van wie de Wajonguitkering met ingang van dit jaar van 75% van het minimumloon naar 70% van het minimumloon is gedaald. Wajong is een uitkering voor mensen die op jonge leeftijd chronisch ziek zijn geworden of een beperking hebben.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in
    PREMIUM

    Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in

    DEN BOSCH - In de zaal van de Verkadefabriek bewegen de vijf dansers van Panama Pictures in een fragiel ogend bouwwerk van aluminium buizen. De mannen grijpen elkaar vast, laten weer los. In de hoek op de achtergrond zorgen klarinettist Han Stubbe en bassist Hannes d’Hoine (van de Belgische band DAUU) voor duister klinkende live-muziek. Vanuit de lege en donkere zaal klinkt soms de stem van choreografe Pia Meuthen die aanwijzingen geeft of zegt welke scène ze nu gerepeteerd wil hebben.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.