Volledig scherm
© Coca Cola

Omstreden Coca Cola-kersttruck komt naar Den Bosch en Tilburg

DEN BOSCH/TILBURG - De kersttruck van Coca-Cola, omstreden in Groot Brittannië vanwege de aantrekkingskracht op kinderen, komt naar Den Bosch en Tilburg. De verlichte vrachtwagen komt respectievelijk op maandag 11 december en dinsdag 19 december langs.

Sinds gisteren rijdt de truck door het land, inclusief kerstman en zijn kerstelfjes. De reclame van Coca-Cola is een van de bekendste tv-commercials ooit. Een stoet van verlichte rode trucks door een winters landschap, met het liedje 'Holidays are coming', roept bij veel mensen een warm kerstgevoel op.

Wanneer en waar?

Geïnteresseerden kunnen zich in Den Bosch en Tilburg bij de vrachtwagen laten fotograferen. Ook de kerstman en zijn elfjes zijn van de partij. De truck is dit jaar voorzien van een groot LED-scherm. Daarop worden persoonlijke kerstwensen van consumenten voor hun eigen 'kerstheld' geprojecteerd.

De bekende Coca Cola kersttruck staat komende maandag van 12.00 tot 20.00 uur op de Markt in Den Bosch. In Tilburg staat de truck dinsdag 19 december van 10.00 uur tot 18.00 uur op het Pieter Vreedeplein.

Omstreden

De kersttruck van Coca-Cola is overigens niet onomstreden. Zo zijn gezondheidsorganisaties in Groot-Brittannië in opstand gekomen tegen de wagen. 

Overheidsorganisatie Public Health roept lokale overheden op om goed na te denken of deze promotie van cola wel past bij de pogingen om vetzucht en tandbederf bij jongeren tegen te gaan. De frisdrankgigant verdedigt de toer. ,,We krijgen juist veel positieve opmerkingen vanuit de bevolking.''

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. OM: Marcin Naus is vermoord vlakbij politiebureau in Den Bosch
    PREMIUM

    OM: Marcin Naus is vermoord vlakbij politiebu­reau in Den Bosch

    DEN BOSCH - Twee uit Polen afkomstige mannen (42 en 48) staan op 23 augustus in Den Bosch terecht voor moord op hun landgenoot Marcin Naus (32). Het stoffelijk overschot van deze man werd op 26 maart door vissers aangetroffen in de Bossche Ertveldplas. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is Naus om het leven gebracht bij het stadsstrand De Witte Sieb aan de Vaaltweg. Dat strand ligt vlakbij het politiebureau aan de Vogelstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.