Volledig scherm
© Thinkstock

Historici vertellen verhalen in Den Bosch

DEN BOSCH - Historici Patrick Timmermans en Jac Biemans vertellen op zondag 16 oktober verhalen in de Korte Waterstraat 15 in Den Bosch. De middag start om 14.30 uur.

Patrick Timmermans vertelt over dertien Brabantse helden. Het gaat hier om internationaal geroemd en geprezen, maar in eigen gemeente nauwelijks gekende persoonlijkheden.

Jac Biemans vertelt over de Zwitserse soldaat August von Bonstetten. De Zwitser August von Bonstetten was tussen 1815 en 1820 in Den Bosch gelegerd als soldaat in het Nederlandse leger. Biemans kwam door toeval zijn dagboek op het spoor.

Toegang is gratis, maar consumpties zijn voor eigen rekening. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door te mailen naar de organisatie.

  1. Nulands stel weet wat Pools gezin doormaakt

    Nulands stel weet wat Pools gezin doormaakt

    NULAND - Anne-Marie van der Doelen leeft misschien wel meer dan anderen mee met het Poolse stel met hun een week oude baby dat vorige week dakloos werd toen hun gehuurde appartement in Velddriel afbrandde. Zelf belandden Anne-Marie en haar vriend Davy Wingens zeven maanden geleden in een vergelijkbare situatie toen in Nuland hun appartement afbrandde. Dat lag boven de pizzeria aan het Prins Bernhardplein waar onbekenden vermoedelijk brand stichtten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.