Volledig scherm
Mieke van de Akker - Lathouwers © copyright Frank van Engelen

Hockeyvoorzitter Mieke van den Akker benoemd tot ridder

DEN BOSCH - De Bossche Mieke van den Akker-Lathouwers is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Ton Rombouts speldde haar zondag de versierselen op. Dat gebeurde op het complex van Hockeyclub 's-Hertogenbosch waar zij sinds 2006 voorzitter. 

,,Onder haar leiding heeft de club een zeer gezonde exploitatiestructuur'', aldus Rombouts. 

Ook zei hij dat door de vereniging mede door haar inzet sportief toonaangevend in de (inter)nationale hockeysport. Onder haar leiding is de HCDB gegroeid van 2000 naar 2500 leden en heeft het eerste vrouwenteam sinds haar aantreden als eindverantwoordelijke tien keer de de landstitel en acht Europese titels veroverd. Daarnaast zijn er onder haar leiding kwalitatief hoogwaardige en talrijke toernooien met nationale en internationale uitstraling georganiseerd.

Waardevolle relaties

Van den Akker heeft 'tevens waardevolle relaties opgebouwd buiten de vereniging'. Ze is gesprekspartner van gemeente, provincie, KNHB, ondernemers en sponsoren, altijd met een scherp oog voor de maatschappelijke belangen, waarbij aandacht voor G-sporters of kinderen onder de armoedegrens bij haar altijd hoog in het vaandel staan'.

Van den Akker was 1997 tot 2006 lid van de PR-commissie en sinds 2000 lid van de de Stichting Tophockey ‘s-Hertogenbosch. Deze stichting heeft tot doel het faciliteren van sporters, onder meer bij training, sportaccommodaties begeleiding en huisvesting, ondersteuning jeugd en het stimuleren van topsportevenementen. De Stichting is het verlengstuk van NOC*NSF op lokaal en regionaal niveau.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. FC Den Bosch heeft ook de kleine jongens nodig
    PREMIUM

    FC Den Bosch heeft ook de kleine jongens nodig

    DEN BOSCH - Is er wel draagvlak voor FC Den Bosch? Voorzitter Jan-Hein Schouten van de raad van commissarissen denkt van wel. Op basis van? Schouten: ,,Er zullen altijd geldschieters blijven die deze club overeind houden. Draagvlak bij de gemeente? Ik denk dat de gemeente ook echt wel inziet dat er een bepaalde waarde is voor de stad Den Bosch. Dat wil niet zeggen dat we de prostitué van de stad zijn, maar we hebben daar ook een bepaalde functie in. Je moet de mensen de frustratie en de vreugde laten voelen."

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.