Volledig scherm
© Bart Meesters/Meesters Multi Media

Hoger beroep tegen uitspraak over doodrijden Rolf Zwart in Den Bosch

DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de veroordeling door de rechtbank in Breda van een Bosschenaar (23) voor het met de auto doodrijden van de 26-jarige Rolf Zwart uit Den Bosch. De veroordeelde Bosschenaar reed op 5 april op de Bossche Harendonkweg Zwart dood.

Direct na het inhalen van een auto botste de automobilist tegen Zwart die op zijn bromfiets reed. De automobilist reed door en werd enkele uren later aangehouden in de woning van zijn ex-vriendin die tijdens het ongeluk naast hem zat.

Invloed van alcohol
De automobilist werd veroordeeld tot achttien maanden cel en een rijontzegging van 3,5 jaar. Het Openbaar Ministerie eiste dertig maanden celstraf en vijf jaar rijontzegging. De rechter oordeelde dat de man ‘in hoge mate onvoorzichtig en onoplettend’ reed. Hij was onder invloed van alcohol tijdens het ongeluk.

"Uit niets blijkt dat de man eerst heeft gekeken of hij veilig kon inhalen voordat hij naar links stuurde. Extra oplettendheid was op dat moment en op die plek zeker belangrijk gezien het nacht was en de straatverlichting niet werkte", aldus de rechter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.