Volledig scherm
© stock.xchng

Hondenbelasting in Den Bosch blijft overeind

DEN BOSCH - Opnieuw is het de Bossche Volkspartij niet gelukt om de hondenbelasting in Den Bosch af te schaffen. De meerderheid van de gemeenteraad was dinsdagavond tijdens de behandeling van de begroting 2017 tegen.

De raad én wethouder financiën Jan Hoskam willen dat bij afschaffing elders geld wordt bezuinigd om dezelfde opbrengst te houden. De hondenbelasting levert jaarlijks ruim negen ton op, waarbij ongeveer vijf ton niet naar hondenvoorzieningen gaat.

Frans van Valkenburg van Bosch Belang kondigde aan om begin volgend jaar met een voorstel te komen waar dat de opbrengst van de belasting elders in de begroting van de gemeente gevonden kan worden.

  1. 'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord
    update

    'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord

    BUNSCHOTEN/ DEN BOSCH - Het is nog steeds onduidelijk waaraan Savannah Dekker (14) uit Bunschoten is overleden, al wordt een 14-jarige Bosschenaar nog steeds verdacht van moord op het meisje. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) concludeert in een rapport dat het zowel een natuurlijke dood als een onnatuurlijke dood als gevolg van geweld of verdrinking kan zijn geweest. Dat meldt RTL Nieuws.   

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.