Volledig scherm
Jubilaris Henk van Helvoirt. © Saskia Venneker

Hoofdman Gilde St. Catharina-St. Joris uit Rosmalen viert 60-jarig jubileum

ROSMALEN - Henk van Helvoirt is dit jaar 60 jaar lid van het Gilde St. Catharina-St. Joris, waarvan 25 jaar als Hoofdman. Een jubileum dat zaterdag op feestelijke wijze tijdens de jaarlijkse teerdag gevierd wordt.

Als kind hielp de jubilaris zijn vader en opa al mee met het ophalen van de contributie. Toen hij als 17-jarige zelf lid werd van het Gilde kon hij echter niet voorzien dat deze stap zo bepalend zou zijn in zijn leven.

De loopbaan van Van Helvoirt hield niet op bij 49 jaar bestuurservaring bij het Gilde. Hij heeft zich ook verdienstelijk gemaakt bij de Hoge Schuts, Kring Maasland en de NBFS. Brandweerman in Rosmalen was hij 39 jaar lang. Terugkijkend vindt hij het bijna onwaarschijnlijk dat hij hiernaast nog gewoon heeft kunnen werken tot zijn zestigste.

  1. 'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord
    update

    'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord

    BUNSCHOTEN/ DEN BOSCH - Het is nog steeds onduidelijk waaraan Savannah Dekker (14) uit Bunschoten is overleden, al wordt een 14-jarige Bosschenaar nog steeds verdacht van moord op het meisje. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) concludeert in een rapport dat het zowel een natuurlijke dood als een onnatuurlijke dood als gevolg van geweld of verdrinking kan zijn geweest. Dat meldt RTL Nieuws.   

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.