Volledig scherm
De aanleg van het Máximakanaal. © Frans van Mensfoort

Huidige laan heeft voldoende 'cachet', geen nieuwe Von Heijdenlaan in Rosmalen

ROSMALEN - Er komt geen nieuwe Burgemeester Jhr. von Heijdenlaan in Rosmalen. Dat laat het college van B&W weten in antwoord op vragen van het Rosmalens Belang.

Door het graven van het Maximakanaal is de straat in Rosmalen vrijwel geheel komen te vervallen, stelt Rosmalens Belang. Volgens de lokale partij doet de huidige straat geen eer meer aan wat Burgemeester Von Heijden heeft betekend voor Rosmalen.

Het college stelt echt dat de huidige laan 'niet lang is', maar wel 'zeker cachet heeft, gezien de bebouwing, de inrichting en de aansluiting op het kanaal'. "Daarmee is het eerbetoon niet minder dan aan burgemeester Van Zwieten, wiens naam aan een park verbonden is." Het college wijst ook op de praktische bezwaren voor bewoners van de laan.

  1. Beerens, gedupeerd na brand Westwal,  blij met onderzoek ambtenaren in Katerstraatje

    Beerens, gedupeerd na brand Westwal, blij met onderzoek ambtenaren in Katerstraatje

    DEN BOSCH - Een buiteninspecteur omgevingswet heeft maandagochtend in gezelschap van een constructeur poolshoogte genomen in drie woningen aan het Bossche Katerstraatje. Burgemeester Ton Rombouts komt hiermee een belofte na die hij donderdag deed aan bewoonster Ursula Beerens. Deze dochter van de eigenaar klaagde zaterdag in het Brabants Dagblad dat zij zich in de steek gelaten voelde door burgemeester Rombouts.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.