Volledig scherm
Kogelgaten in de ruit aan de Shakespearelaan in Eindhoven. © Bert Jansen

Huis beschoten in Eindhoven, twee verdachten opgepakt na vlucht via A2 bij Den Bosch

EINDHOVEN/DEN BOSCH - In de Shakespearelaan in Eindhoven is zondagnacht om iets na 03.00 uur een huis beschoten. Er vielen geen gewonden, in de woning was niemand aanwezig. Niet veel later in de nacht werd de auto van de verdachten gespot op de A2 bij Den Bosch. Ze zijn opgepakt. 

Volledig scherm
Voor het huis aan de Shakespearelaan in Eindhoven liggen meerdere kogelhulzen. © Bert Jansen

De politie gaat er vanuit dat het huis is beschoten met een automatisch wapen. Omwonenden hoorden meerdere knallen, snel na elkaar. Een aantal ruiten aan de voorkant van het huis is stukgeschoten en in de straat zijn meerdere hulzen gevonden. De politie spreekt van een groot aantal. 

Meerdere mensen in de straat werden wakker van de schoten en belden 112. Dankzij een goed signalement van de auto van de schutters, konden agenten uit de wijde omtrek uitkijken naar de daders. Zo werd niet lang na de schietpartij een verdachte auto gespot op de A2 bij Den Bosch. 

De wagen werd ter hoogte van Beesd aan de kant gezet. In de auto vonden agenten een vuurwapen. De twee inzittenden zijn opgepakt en meegenomen naar het bureau. Maandag wordt onderzocht of de twee inderdaad op het huis geschoten hebben. 

Mitrailleur 

Een buurvrouw denkt dat de daders gebruik maakten van een mitrailleur, zo snel achter elkaar werd er geschoten. Zij schrok, net als een handjevol andere buren, rond 03.10 uur wakker.  

De straat is afgezet voor sporenonderzoek van de politie. Dat gaat waarschijnlijk tot in de loop van maandagochtend duren. 

Volledig scherm
Politie doet onderzoek aan de Shakespearelaan in Eindhoven. © Bert Jansen