Volledig scherm
© Thinkstock

'IJzeren vrouw meer ontzien'

DEN BOSCH - De Bomenstichting en stichting Boom en Bosch in Den Bosch vinden dat de gemeente nadrukkelijk moet bepalen dat het Prins Hendrikpark niet meer kan verdragen dan het huidige aantal (sport)evenementen. ‘De draagkracht is bereikt’, aldus voorzitter Helmus Boons en secretaris Arie Bijl in een gezamenlijke brief aan de gemeenteraad.

Zij reageren op een recent rapport over de veertien zandwinplassen in Den Bosch. Dat is opgesteld omdat er volgens de gemeente vraag is naar meer sport- en recreactieactiviteiten en voorzieningen. Verder is het tijd voor ‘versterking van natuur op en rond de plassen’. De gemeente is nagegaan hoe een betere verdeling van deze functies en activiteiten kan worden geregeld.

De stichtingen richten zich in het bijzonder op het Prins Hendrikpark en de IJzeren Vrouw in Den Bosch, waar volgens de gemeente versterking van sport- en recreatie mogelijk is. In het park zijn onder meer bootcamps. Ook wordt jaarlijks toestemming gegeven voor de Park Run en een sponsorloop. Ook is er een openluchtbioscoopvoorstelling. De stichtingen vinden dat de gemeente te ver gaat met de toezegging dat nieuwe verzoeken voor (sport)activiteiten ‘mogelijk inpasbaar’ zijn.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen
  PREMIUM

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.