Volledig scherm
© Thinkstock

'IJzeren vrouw meer ontzien'

DEN BOSCH - De Bomenstichting en stichting Boom en Bosch in Den Bosch vinden dat de gemeente nadrukkelijk moet bepalen dat het Prins Hendrikpark niet meer kan verdragen dan het huidige aantal (sport)evenementen. ‘De draagkracht is bereikt’, aldus voorzitter Helmus Boons en secretaris Arie Bijl in een gezamenlijke brief aan de gemeenteraad.

Zij reageren op een recent rapport over de veertien zandwinplassen in Den Bosch. Dat is opgesteld omdat er volgens de gemeente vraag is naar meer sport- en recreactieactiviteiten en voorzieningen. Verder is het tijd voor ‘versterking van natuur op en rond de plassen’. De gemeente is nagegaan hoe een betere verdeling van deze functies en activiteiten kan worden geregeld.

De stichtingen richten zich in het bijzonder op het Prins Hendrikpark en de IJzeren Vrouw in Den Bosch, waar volgens de gemeente versterking van sport- en recreatie mogelijk is. In het park zijn onder meer bootcamps. Ook wordt jaarlijks toestemming gegeven voor de Park Run en een sponsorloop. Ook is er een openluchtbioscoopvoorstelling. De stichtingen vinden dat de gemeente te ver gaat met de toezegging dat nieuwe verzoeken voor (sport)activiteiten ‘mogelijk inpasbaar’ zijn.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.