Volledig scherm
Het opgeknapte plein in Empel laat wat te wensen over, vinden de bewoners. © Angela van den Dungen

Inrichting dorpsplein Empel moet anders

EMPEL - Als het aan de bewoners van Empel ligt gaat het dorpsplein weer op de schop. Het plein heeft 10 jaar geleden een metamorfose ondergaan, maar de inrichting heeft nogal wat nadelen.

De bewoners vinden het een mooi plein, maar de inrichting van het dorpsplein laat in praktische zin te wensen over. De cortenstalen gazonranden zijn een gevaarlijk obstakel en lastig voor het plaatsen van een tent. Het oneffen maaiveld is zeer onhandig bij evenementen en de kermis. Volgens de bewoners zou ook het plein wel wat levendiger mogen, met uitbreiding van bankjes, meer marktkramen op dinsdag zodat de Brink het hele jaar rond aantrekkelijk is om te vertoeven. Hondenpoep op het gras vormt er een bron van ergernis.

Parkeren
Er zijn te weinig parkeerplekken en de snelheidsbeperkende ribbels worden als irritant ervaren. Volgens de bewoners wordt er ondanks de ribbels nog steeds (te) hard gereden. De parkeerdruk bij de Plus is hoog en het laden en lossen leidt tot wegversperringen en zou beter gereguleerd kunnen worden. Rosmalens Belang heeft namens de bewoners een brief gestuurd met een verzoek aan het college van B&W en de bestuursraad van Empel om een beter toekomstbestendige inrichting te realiseren dat aansluit bij de wensen van de bewoners van Empel.

Volledig scherm
Er is hoge parkeerdruk en laden en lossen leidt tot wegversperringen nabij de Plus. © Angela van den Dungen
Volledig scherm
Empelnaren zien de stalen rand als een gevaarlijk obstakel. © Angela van den Dungen

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.