Volledig scherm
Insta-cruise Zuid-Willemsvaart © Jarry Popelier

Instagrammers leggen Zuid-Willemsvaart vanuit bootjes vast

DEN BOSCH - Met een zogenaamde Insta-cruise over de Zuid-Willemsvaart is de week van het Zuid-Willemspark zaterdagochtend afgetrapt. Twintig liefhebbers van fotonetwerk Instagram én Den Bosch voeren in twee bootjes vanaf de Boombrug naar Sluis 0 en de Trierbrug.

Dat er op een zaterdagochtend in februari geen zomerse temperaturen vallen te verwachten hadden ze bij de gemeente wel ingecalculeerd. Maar dat het zó koud zou zijn was een tegenvaller. Vandaar dat ook niet alle 28 belangstellenden die zich hadden aangemeld kwamen opdagen. Voordeel van het winterse weer was wel dat er nog mooiere plaatjes geschoten konden worden. Dat deden de Instagrammers dan ook volop. Zoals Olivier Bruininck (34). ,,Het was heel koud, maar wel leuk. De meeste boottochten gaan door de binnenstad, het was mooi om nu eens de buitenkant te zien en de achterliggende verhalen te horen. Normaal loop je over de bruggen heen, voor een amateurfotograaf is het mooi om vanuit het water de stad eens vanuit een ander perspectief te zien."

De foto's zijn op Instagram te zien via #zuidwillemspark. Meer over de Insta-cruise over de Zuid-Willemsvaart in het Brabants Dagblad van maandag 13 februari, editie Den Bosch.