Volledig scherm
De Italiaanse Andrés Sixto en Spaanse Christina Morales Lopéz zijn sinds 8 januari internationale vrijwilligers bij zorgcentra Vivent De Hooghe Clock © roy lazet

Internationale handen in Brabant

DEN BOSCH - ,,In Brabant heeft men in de zorg en op basisscholen een tekort aan vrijwilligers”, aldus Hilda Spelt, initiatiefneemster om internationale vrijwilligers naar Nederland te halen. European Voluntary Service (EVS) geeft Europese jongeren tussen de 17 en 30 jaar de kans om maximaal twaalf maanden vrijwilligerswerk te doen in het buitenland. ,,Door dit project kan er meer aandacht worden besteedt aan ouderen en schoolkinderen”, aldus Spelt.

De Italiaanse Andrés Sixto en Spaanse Christina Morales Lopéz zijn twee internationale vrijwilligers die in Brabant een handje komen helpen. De vrijwilligers zullen het komend jaar gaan wonen en werken bij zorgcentra Vivent De Hooghe Clock in de Hambaken. ,,In het zorgcentrum wonen niet alleen ouderen, maar ook studenten en topsporters. Hierdoor komen de bewoners, van jong en oud, met elkaar in contact”, aldus Spelt. Later wordt het project uitgebreid met extra vrijwilligers uit onder andere Duitsland en Frankrijk.

Christina Morales Lopéz gaat dertig uur per week vrijwilligerswerk doen bij zorgcentra Vivent Mariaoord in Rosmalen. Ze heeft in Spanje gestudeerd voor social worker en hoopt dat ze in haar tijd in Nederland kan leren hoe het eraan toe gaat in de Nederlandse zorgcentra. 

Tekst gaat verder onder de foto. 

Volledig scherm
Vrijwilligster Cristina Morales Lopéz (22) © roy lazet

Andrés Sixto gaat lesgeven op de twee Bossche basisscholen De Schalm en De Vlindertuin. Dit zijn de eerste basisscholen in Nederland die EVS-vrijwilligers ontvangen. ,,Ik wil de basisschoolkinderen laten zien dat je ook op een leuke en creatieve manier kan leren”, aldus Andrés. Voor hem staan natuurprojecten, aardrijkskunde en biologie op het programma.

Volledig scherm
Vrijwilliger Andrés Sixto (18) © roy lazet
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement