Hannes Adriaens speelde de Golbergvariaties van Bach in Nuland.
Volledig scherm
Hannes Adriaens speelde de Golbergvariaties van Bach in Nuland. © Ans van den Bosch

Intiem pianoconcert in Bosloft Fresco in Nuland

NULAND - Een bijzondere belevenis was het bijwonen van het pianoconcert voor een kleine groep personen bij Bosloft Fresco in Nuland, gelegen in het natuurgebied de Karreput. Op de intieme sfeervolle locatie aan het Heeseind in Nuland speelde pianist Hannes Adriaens zaterdagavond de Golbergvariaties van Bach.

Allereerst een aria gevolgd door 30 variaties met af en toe een canon. En het eindigde met dezelfde aria. De Goldbergvariaties, al 275 jaar oud, waren oorspronkelijk bedoeld voor klavecimbel, geeft gastheer Guus Leufkens aan. "In die tijd werden ze nooit gespeeld, dat gebeurde pas veel later zoals dat met meerdere muziekstukken het geval was."

Opleiding
Hannes Adriaens studeerde aan de Robert Schumann-Hochschule te Düsseldorf, het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, het Conservatorium van Utrecht en het Lemmensinstituut te Leuven bij onder meer Paolo Giacometti, Jozef de Beenhouwer en Georg Friedrich Schenk. Hij volgde een opleiding liedbegeleiding bij Lucienne van Dijck en masterclasses bij Udo Reinemann. Hij behaalde verschillende prijzen op wedstrijden zoals de eerste prijs in het concours ‘Dexia Axion Classics’. Hannes verzorgt regelmatig concerten in binnen- en buitenland, zowel als solist als met orkest. Hij musiceert ook graag in kleine kring zoals deze dag in Nuland. "Je speelt dan echt tussen de mensen", aldus de pianist. Zijn pianospel was levendig, speels en zijn publiek was zeer aandachtig.

De volgende bijeenkomst in Bosloft Fresco is op woensdag 16 december met een gesprek over 3 kunstwerken onder leiding van Margriet Kemper.