Volledig scherm
Rechtbank © Kees Backx/BD

Inval woonwagencentrum Deutersestraat in Den Bosch: 'roofoverval door ratten'

DEN BOSCH - 'Een roofoverval door een stelletje ratten'. Zo omschreef een 75-jarige Bosschenaar de massale inval die drie jaar geleden werd gehouden op ‘zijn’ woonwagencentrum aan de Bossche Deutersestraat.

„Het was een park waar nu de sfeer van een kerkhof heerst”, zei zijn vrouw (69) woensdag tijdens een rechtszitting waarbij beiden onder meer terecht stonden voor witwassen van geld. Het gaat om zo'n 8.500 euro.​

Tijdens de zitting vroeg de vrouw haar echtgenoot geregeld tevergeefs om zich niet op te winden. Uiteindelijk deed ook de voorzitter van de rechtbank dat enkele keren. De officieren van justitie kregen de volle laag van de man. In alle stilte hoorden beiden voor het witwassen van geld een boete van 1250 euro en een voorwaardelijke celstraf van een maand tegen zich eisen. Voor het vermeend illegaal aftappen van elektriciteit werd een boete van 500 euro geëist.

Vuurwapengevaarlijk
Officier van justitie Willem Bos benadrukte dat er goede redenen waren voor de massale inval en het optreden door de arrestatie-eenheid. Er zouden enkele vuurwapengevaarlijk mensen wonen op het woonwagencentrum en het zou niet precies bekend zijn in welke woning zij zich zouden bevinden.

Het Openbaar Ministerie (OM) had het echtpaar ook het bezit van een boksbeugel tenlastegelegd. Het ding werd gevonden in een brievenbus voor de woning van het echtpaar. Maar uiteindelijk vroeg het OM woensdag vrijspraak omdat de brievenbus voor iedereen toegankelijk is. In afwachting van meerdere zaken die zijn voortgevloeid uit de inval is de uitspraak in alle zaken op 24 januari.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.