Volledig scherm
Jack Mikkers de nieuwe burgemeester van 's-hertogenbosch arriveert op het stadhuis

Jack Mikkers reageert op ophef: Heel veel zin om in Den Bosch te beginnen

DEN BOSCH – Jack Mikkers, de huidige burgemeester van Veldhoven, heeft ondanks de ontstane onrust nog steeds heel veel zin om straks in Den Bosch te beginnen. Dat is zijn eerste reactie op de reconstructie van het Brabants Dagblad, waaruit blijkt dat niet hij, maar Jan Hamming de gedroomde kandidaat was om Ton Rombouts op te volgen als burgemeester van Den Bosch.

Mikkers heeft het verhaal in het Brabants Dagblad volledig gelezen. Hij heeft besloten om niet direct op de inhoud te reageren.

,,Ik ben blij met het besluit van de gemeenteraad”, laat hij weten. ,,Ik heb er heel veel zin in om burgemeester van Den Bosch te zijn.”

ZIE OOK: CDA wil onderzoek naar lek burgemeesterbenoeming: 'Dit mag nooit meer gebeuren'

Grote reuring

Er is woensdag in de Bossche politiek grote reuring ontstaan na de publicatie in het Brabants Dagblad van woensdagochtend met alle ins en outs over de burgemeestersbenoeming in Den Bosch. 

De Bossche D66-fractievoorzitter Mike van der Geld is als voorzitter van de vertrouwenscommissie deze ochtend volop in touw om de ontstane commotie te beteugelen.

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!

In het Brabants Dagblad van woensdag 12 juli een onthullende reconstructie van de zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor Den Bosch. Inclusief de namen van tegenstrevers van Jack Mikkers en Jan Hamming.