Volledig scherm
Feest in de lift van Schippers&Van Gucht. © Mieske van Eck

Je weet niet wat je ziet in de lift van Schippers&Van Gught op de Parade

DEN BOSCH - Stap je in de lift van Schippers&Van Gucht op het festivalplein van de Boulevard dan ga je niet zo maar omhoog en omlaag, maar soms ook horizontaal en scheef. Geen wonder, want het leven loopt ook niet altijd volgens een vooropgezet schema. Die lift gaat niet voor niets precies dertien verdiepingen hoog. 

De voorstelling Buiten Dienst speelt in zo'n intiem tentje met ruimte voor hooguit twintig mensen. De lift, in werkelijkheid een omgebouwde zeecontainer, ziet er overzichtelijk uit, heeft niet eens een verdieping. Wat moeten we hier liefst vijftien minuten lang met al die vreemde mensen?

Maar eenmaal binnen opent zich een andere wereld. We maken kennis met tehuisbewoners, mensen die niet meer kunnen staan en gaan, een bijna honderdjarige voor wie er niet zoveel meer te feesten valt en de dromen van een oudere man alleen. Opgesloten in de lift of in een uitzichtloos leven. Zoveel verschil is er niet. Tragisch, komisch en ontroerend. 

Volledig scherm
De bezoekers mogen gelukkig nog uit de lift. © Mieske van Eck

Mooi als je even wat tijd over hebt tussen twee voorstellingen of een hapje eten tussen de tenten. En wij mogen er gelukkig ook weer uit. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement