Volledig scherm
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch, vanuit de lucht gefotografeerd. Foto: Albert van den Boomen

Jeroen Bosch Ziekenhuis in zee met Chipsoft voor nieuw EPD

DEN BOSCH - Het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Nederlandse Chipsoft hebben een contract getekend voor de realisatie van een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD).

Het ChipSoft EPD HiX is één geïntegreerd systeem dat alle werkprocessen rondom de patiëntenzorg ondersteunt en stroomlijnt; van afspraken, behandelplan, spoedeisende hulp, tot medicatie. Elke bevoegde zorgverlener beschikt namelijk op elk moment over de juiste informatie.

Volgens Arianne van den Berg, programmamanager Digitaal Werken van het JBZm moet het EPD in 2016 volledig werken: “Nu na de ondertekening van het contract wordt de software geïnstalleerd en de functioneel beheerders worden opgeleid. Na de zomervakantie wordt het nieuwe elektronisch patiëntendossier ingericht.

Eerder werkte het JBZ samen met het Portugese softwarebedrijf Alert aan het EPD. Dat mislukte en samen met onder meer het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg diende het Jeroen Bosch Ziekenhuis een schadeclaim in. Alert diende op zijn beurt een tegenclaim in.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.