Volledig scherm
De vestiging van Jeugdbescherming in Den Bosch met de nieuwe naam op de gevel. © Peter de Bruijn

Jeugdbescherming Brabant nieuwe naam van Jeugdzorg Noord-Brabant

DEN BOSCH – Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant heet voortaan Jeugdbescherming Brabant. De nieuwe naam staat onder meer op het hoofdkantoor in Den Bosch. Het naambord werd maandagmiddag door cliënten Corné (15), zusje Lisa (13) en directeur/bestuurder René Meuwissen van Jeugdbescherming Brabant onthuld.

Volgens Meuwissen is de onthulling van de nieuwe naam een belangrijk moment voor ons allemaal en de kinderen en jeugdigen in Noord-Brabant. ,,We gaan al jaren door het leven als Bureau Jeugdzorg. Sinds de wet begin 2015 veranderd is, bestaat Jeugdzorg Noord-Brabant niet meer. We moesten dus iets anders bedenken. In de naam moet tot uitdrukking komen waar je voor staat.”

Jeugdbescherming Brabant wil met de nieuwe naam laten zien dat de instelling er is om kinderen en jongeren te beschermen. De toevoeging Samen Veilig staat voor de samenwerking met kinderen, ouders, hun netwerk, lokale teams en hulpverleners.

In de jeugdzorg in Brabant moet al jaren fors worden bezuinigd. Volgend jaar gaat het om drie miljoen euro op een budget van 42 miljoen euro. Bij de organisatie in Brabant verdwijnen er twintig banen. ,,De bodem van de bezuinigingen is bereikt”, aldus directeur Meuwissen maandagmiddag.