Volledig scherm
Archieffoto van de BOA. © NS Veiligheid & Service

Jongens vallen vrouw lastig in trein, BOA buiten dienst zit toevallig in coupé

DEN BOSCH - Een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de NS heeft twee jongens op heterdaad betrapt, toen zij een vrouw in de trein lastigvielen. De politie heeft de jongens na een vechtpartij opgepakt.

De BOA zit net in de trein vanuit Den Bosch naar Eindhoven rond middernacht op dinsdagavond 7 november. Een collega belt hem op: ,,Reizigers melden dat er twee vervelende jongens in jouw trein zitten", schrijft de BOA op de Facebookpagina van NS Veiligheid & Service.

Op het moment dat hij de telefoon ophangt, lopen twee jongens zijn coupé binnen. Ze lopen direct op een vrouw af die alleen zit en beginnen haar lastig te vallen. De BOA legitimeert zich en spreekt de jongens aan. De conducteur is op dat moment ook aanwezig. 

'Rollebollen'

Omdat ze geen geldig vervoersbewijs hebben, vraagt hij naar hun identiteitsbewijzen. Die hebben ze bij zich, maar als hij ze controleert ziet hij dat de foto's niet overeenkomen met de jongens die voor hem staan. Ze 'raakten hierdoor opgefokt', zo schrijft hij. ,,We rollebollen wat en uiteindelijk krijg ik beiden onder controle."

Als de trein in Eindhoven aankomt, staat de politie de jongens al op te wachten. Een van de jongens probeert nog te ontkomen, door de politie te slaan. Hij wordt direct aangehouden. De BOA meldt dat de jongens 'meerdere processen-verbaal toegestuurd krijgen'.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch