Volledig scherm
Er hangen al veel kaartjes in Joris'Kerstboom. © Peter de Bruijn

Joris Linssen hoopt dat Joris' Kerstboom in Den Bosch blijft staan

DEN BOSCH – “U mag knippen met de vingers. U mag klappen in de handen. Wat staan we hier op een prachtige locatie.” Jeroen van der Boom gaf zondag tijdens het Bosch Winterparadijs een miniconcert op de Parade in Den Bosch. De zanger vormt het sluitstuk van het programma Joris’ Kerstboom, dat dinsdagavond op televisie te zien is.

Het Bosch Winterparadijs werd zondagmiddag goed bezocht. De carrousel draaide op volle toeren, de poffertjeskraam zat vol en op de schaatsbaan was het druk. Tientallen mensen hingen herinneringen in de vorm van een kaartje of foto in de grote kerstboom.

Warm bad
Volgens presentator Joris Linssen komen er steeds meer prachtige verhalen. “Het is de zesde keer”, zegt hij. “Ongelooflijk hoe een klein zaadje kan uitgroeien tot een uit de kluiten gewassen kerstboom”, zegt hij. “Het leeft hier echt. Ik kom echt in een warm bad in Den Bosch.”

Drie steden
Linssen wil volgend jaar zijn programma rondom een kerstboom in drie steden in Nederland opnemen. “Ik hoop wel dat Den Bosch één van die steden blijft. Het is hier allemaal ontstaan. Joris’ Kerstboom hoort bij deze stad. Zo’n sfeer als hier heb je nergens in het land.”

Ga voor de laatste nieuwtjes over kerst en nieuwjaar en een uitgebreide agenda naar bd.nl/kerst.

Volledig scherm
Jeroen van der Boom gaf een mini-concert. © Peter de Bruijn
Volledig scherm
Het was druk op de ijsbaan op de Parade. © Peter de Bruijn

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.