Volledig scherm
Het Julianaplein is sals ovonde weer snel toegankelijk. © Sandra Peerenboom

Julianaplein Den Bosch bijna klaar

DEN BOSCH - Er is sinds 25 juni hard gewerkt aan de reconstructie van het Julianaplein in het centrum van Den Bosch, geregeld in tropische omstandigheden.

De bestaande rotonde is omgebouwd tot een ovonde en alles is opnieuw geasfalteerd. Ook is nieuwe riolering aangelegd en de verlichting in het gebied vernieuwd. 

Ook de kruising van het Colvenierstraatje met de Oranje Nassaulaan is aangepast, vooral ten behoeve van het busverkeer. Busstation en parkeergarages zijn nu weer bereikbaar. 

Niet alles is  op tijd  klaar. De parallelweg/fietspad aan de westzijde is pas op 7 september gereed. De oostzijde, aan de kant van de Capucijnenlaan, is gisteren al wel opengesteld. 

Volledig scherm
Het plein als rotonde. © Sandra Peerenboom

In fase twee wordt de Capucijnenlaan onderhanden genomen.  Vanaf maandag 27 augustus wordt de riolering vervangen en de weg opnieuw bestraat. 

Volledig scherm
Het plein in 1994 toen het rotonde moest worden. © Archieffoto Felix Janssens
  1. Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervolging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervol­ging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    DEN BOSCH - De politie is al een week op zoek naar een man die tijdens een achtervolging in Den Bosch bewust inreed op een motoragent. Met een uitgebreide oproep doet de recherche donderdag een nieuwe poging om de dader alsnog te vinden. De aangereden motoragent raakte flink gewond bij de achtervolging. ,,Hij kwam vol gas op mij af. Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch