Volledig scherm
John de Bever en Marianne Weber tijdens Den Bosch goes Dutch 2015. © Chris Korsten

Juridisch conflict tussen gemeente en organisator over Den Bosch goes Dutch 2015

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en de organisator van het festival Den Bosch goed Dutch lopen momenteel juridische procedures na de editie van 2015. Dat bevestigen beide partijen.

Volgens Eddy Broeksteeg, de organisator van de vorige editie, zegde de gemeente na het evenement in 2015 eenzijdig het contract op. Er was namelijk een contract om drie jaar op rij een editie van het feest met Hollandse artiesten te houden in de Maaspoorthallen.

Schade
Ondanks een positieve evaluatie van de eerste editie, wilde de gemeente toch niet verder, zo stelt Broeksteeg. De schade die hij daardoor geleden heeft, wil hij verhalen op de gemeente, uitbater van de hal. Die schade zit hem onder meer in al vastgelegde artiesten.

De gemeente stelt in een reactie dat ‘het is gebleven bij één editie in 2015. Voor 2016 is geen overeenkomst gesloten.’ Verder wil de gemeente niet ingaan op de zaak ‘zolang deze onder de rechter is’, zo laat een woordvoerder weten.

Geen contact
De editie van dit jaar van Den Bosch goes Dutch werd uiteindelijk verplaatst naar het Autotron, maar ook daar ging deze niet door. Meerdere gasten die al voor honderden euro’s vip-kaarten hadden gekocht, klaagden afgelopen dagen in het Brabants Dagblad dat ze geen contact konden krijgen met de organisatie.

Broeksteeg zegde daarop toe binnen twee weken met een andere locatie voor het feest te komen, of voor 1 januari de toegangsprijs terug te storten. Hij zegt het concept van Den Bosch goes Dutch weer teruggegeven te hebben aan de eigenaar.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.