Volledig scherm
Sjan van de Wiel (in gestreepte outfit) in gezelschap van drie zusjes. © Chris Korsten

Kaartenmakers en scrappers op hun wenken bediend in Brabanthallen

DEN BOSCH - Een verjaardagskaart of beterschapskaart kopen in een (kantoor)boekwinkel of supermarkt, het kan. Maar is het niet veel mooier en persoonlijker om ze zelf te maken? De bezoekers van het evenement Knotsgekke Kaarten- en Scrapdagen, een publieksbeurs die zich tweemaal per jaar in de Brabanthallen voltrekt, vinden duidelijk van wel.

Triomfantelijk lopen Diny Goris en Janny Schür uit 'Diem' oftewel Didam langzaam richting uitgang. ,,We waren hier al om 10.00 uur, op het moment dat de tent openging. En nu, zeven uur later, zijn we nog altijd niet vertrokken. We hebben weer eens flink inkopen gedaan om onze hobby -het maken van kaarten- te kunnen beoefenen. Volwaardige paper lovers, zo mag je ons gerust noemen", lacht Goris.

Allerlei soorten papier, stickers, enveloppen, het gaat straks allemaal mee naar de Liemers, in de provincie Gelderland. ,,We hebben gedurende die zeven uur niet de hele tijd rondgekeken, maar zo nu en dan ook een heerlijk bakkie leut naar binnen gewerkt. Tja, dit is écht een dagje uit voor ons", vult Schür aan. De twee hartsvriendinnen komen elke week bij elkaar om samen kaarten te realiseren. ,,Op het kopen van een kaartje in een winkel zul je me niet snel betrappen. En op het downloaden van een kaartje via internet evenmin, bah bah", aldus Goris.

Volledig scherm
De hartsvriendinnen Diny Goris en Janny Schür uit Didam kunnen terugkijken op een geslaagde dag. © Chris Korsten

Workshops

Ook Ineke van der Loo en Henriëtte Jansen uit Westervoort hebben een geslaagde dag achter de rug. ,,Naast de aanschaf van de meest uiteenlopende materialen, van mallen tot stempelinkt tot scrappapier, hebben we bijvoorbeeld op het gebied van het maken van kerstkaarten een workshop gevolgd. Bijzonder leerzaam!", onderstreept Jansen.

Sjan van de Wiel uit Oisterwijk bivakkeert op de beurs in gezelschap van drie zussen: Anny, Jo en Adrie. ,,We hebben elkaar aangestoken. Iedereen die deze hobby eenmaal heeft omarmd, komt er nooit meer van af", grinnikt ze.
Zaterdagochtend om 10.00 uur gaan de deuren van de beurs weer open.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.