Volledig scherm
De kandidaten van de PVV in Den Bosch. In het blauwe pak lijsttrekker Alexander van Hattem, links naast hem nummer twee Laura Mostert. © Geert Wilders/Twitter

Kamerlid Van Hattem definitief lijsttrekker voor PVV in Den Bosch

DEN BOSCH – In totaal prijken zes namen op de lijst van de PVV tijdens de raadsverkiezingen op 21 maart in Den Bosch. 

Lijsttrekker is Alexander van Hattem, lid van de Eerste Kamer en Provinciale Staten in deze provincie.

Van Hattem wilde medio december op een vraag van het Brabants Dagblad niet ontkennen of bevestigen dat hij de lijst aan zou voeren. Betrouwbare bronnen wisten toen al te melden dat de 34-jarige Van Hattem uit Steensel bezig was met de koop van een woning in de gemeente Den Bosch.

Op de lijst staat Laura Mostert op de tweede plaats, gevolgd door Eric Esser, Lambert van Griensven, Rien Teulings en Willem Bakker (nu al statenlid, maar wonend in Waalwijk). Bij de Tweede-Kamerverkiezingen van 2017 haalde de PVV in Den Bosch 14,5 procent van de stemmen binnen. Alleen de VVD deed het beter. 

Volgens Van Hattem wil de PVV in Den Bosch het belang van de gewone Bossche burgers écht op de eerste plaats zetten. ,,Bij toewijzing van huurwoningen géén voorrang meer voor statushouders, geen asielzoekerscentra meer en we moeten de-islamiseren. 

Ook moeten onze inwoners zich kunnen uitspreken in referenda, waarvan de uitslag gerespecteerd moet worden. Behalve opkomen voor onze éigen vrijheden zullen ook goede zorg voor met name onze ouderen en de verlaging van lokale lasten belangrijke speerpunten zijn’’, schrijft Van Hattem in een begeleidende tekst.  

Volledig scherm
Alexander van Hattem
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement