Volledig scherm
Staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma krijgt bij haar bezoek aan Weener XL een zwartboek aangeboden door Ans Lokhof van de SP in Den Bosch. © Marc Bolsius

Kamervragen over werk Weener XL in Den Bosch

DEN BOSCH – De SP heeft in de Tweede Kamer vragen gesteld over de manier van werken met de Participatiewet bij Weener XL in Den Bosch. Volgens de socialisten zouden bij Weener mensen op intimiderende wijze aan nutteloos werk gezet worden. Waarbij ook sprake zou zijn van concurrentievervalsing en verdringing van betaalde arbeid.

Over Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente, zijn door de SP in totaal 21 vragen gesteld aan staatssecretaris Klijnsma. Zij was eind december op bezoek bij Weener en kreeg toen door Ans Lokhof van de lokale SP-afdeling een zwartboek overhandigd.

Nul op rekest

 In dat zwartboek staat opgenomen (met directe voorbeelden) wat er allemaal niet deugt aan de uitvoering van de Participatiewet. Lokhof heeft de afgelopen tijd verantwoordelijk wethouder Huib van Olden meerdere malen vragen gesteld over de gang van zaken bij Weener, maar kreeg steeds nul op het rekest.

Schoonmaakcoöperatie

De SP in de Tweede Kamer wil nu onder meer weten of inderdaad sprake is van concurrentievervalsing. De afspraken met en de rol van De Schoonmaakcoöperatie daarbij, omdat sprake zou zijn van het verbreken van CAO-regels. En de werkomstandigheden bij Weener aan de Van Herpensweide in Den Bosch. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.