Volledig scherm
Impressie van de nieuwe Kentucky Fried Chicken op de woonboulevard in Den Bosch © XS Architecten

Kentucky Fried Chicken aan de slag op meubelboulevard Den Bosch

DEN BOSCH - De keten Kentucky Fried Chicken (KFC) is sinds het begin van deze maand bezig met het werk en de inrichting van de vestiging aan de woonboulevard in Den Bosch. Het is de bedoeling dat fastfoodketen nog dit jaar de deuren opent.  

Dat is opvallend omdat de even verderop gelegen beddenwinkel Swiss Sense naar de rechter is gestapt om de fastfoodketen te weren. ,,Het ene staat het andere niet in de weg, maar wij willen ook geen olie op het vuur gooien’’, reageert Guus de Ruiter, vastgoed KFC, desgevraagd.

Drive-tru

KFC wil al bijna twee jaar een restaurant en drive-tru in het voormalige pand van Carglass aan de Tinnegieterstraat. Daar was een wijziging van het bestemmingsplan voor nodig, die de gemeente Den Bosch anderhalf jaar geleden mogelijk wilde maken. Daarop volgden bezwaren van de beddenzaken Auping en Swiss Sense. 

Auping haakte af, Swiss Sense stapte naar de rechter omdat hun bezwaren door de gemeentelijke bezwaren- en beroepscommissie zijn afgewezen. Volgens de slaapzaak neemt KFC het zicht op en daarmee de attentie voor de winkel weg, zou het restaurant niet passen bij het aanzien van de woonboulevard en zou er parkeeroverlast ontstaan. Volgens de commissie is er wel degelijk behoefte aan een fastfoodzaak en kan nemen de vlaggen, borden, bestelpaal en hoogtebeperker het zicht op de beddenzaak niet weg. 

Rechtszaak

Of de rechtszaak wellicht is ingetrokken, is niet bekend. Volgens De Ruiter is het een zaak tussen de gemeente en Swiss Sense. De beddenfirma wenst niet te reageren.