Volledig scherm
foto ter illustratie. © Thinkstock

Kindcentrum in Beweging als een vlek door Rosmalen

ROSMALEN - Een sport-bso is het niet, maar de droom van voorzitter Aad van der Steen van de Sportalliantie Rosmalen krijgt toch redelijk gestalte. Om ‘alle kinderen in het dorp aan het bewegen te krijgen’ is het Kindcentrum in beweging Sparrenbosch de eerste stap.

„We zijn in mei begonnen als proef, maar gaan in september verder”, aldus Van der Steen. En dan is het de bedoeling dat zo langzamerhand meerdere kindcentra in Rosmalen meer aan sport en bewegen gaan doen.

In november 2015 tijdens een thema-avond over sport en buitenschoolse opvang werden de eerste stappen gezet. Van der Steen; „We zijn bij Sparrenbosch begonnen met twee middagen sport en bewegen. Onder leiding van combinatie-functionarissen van de gemeente.”

Kinderen in de leeftijd van nul tot twaalf jaar krijgen tijdens de twee middagen buitenschoolse sportactiviteiten.

  1. Sanne Kortooms droom van eerste lange speelfilm komt dichterbij

    Sanne Kortooms droom van eerste lange speelfilm komt dichterbij

    DEN BOSCH - De locatie voor de film had ze als eerste. Een afgelegen plek op een heuvel in een Noord-Frans dorpje bij Verdun aan de grens met België. Op het erf staat altijd de bijl in het hakblok. In de tuin in een hokje bovenop de beerput is de wc. ,,Ik kom daar al vanaf mijn tiende jaar, het is het huisje van een kennis", zegt Sanne Kortooms. ,,Het is een prachtige, stille plek, maar ook erg afgelegen. Ik vond het er altijd superspannend." 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.