Volledig scherm
Kinderboerderij de Bossche Hoeve aan de Kruiskampsingel © A Vddungen

Kinderboerderij de Bossche Hoeve viert zelfstandigheid

DEN BOSCH - De vervallen kinderboerderij aan de Kruiskampsingel onderging de afgelopen twee jaar een metamorfose. Sinds deze zomer is de Stichting de Bossche Hoeve zelfstandig. En dat wordt woensdagmiddag gevierd. Dankzij de stichting is het nu een inspirerende groene plek met een educatief en sociaal karakter.

Op educatief gebied is er veel gebeurd bij de Bossche Hoeve. Inmiddels is het een erkend leerbedrijf met zelfs een wachtlijst voor onder meer leerlingen dierverzorging en hovenierswerk. Ook arbeidsparticipanten, mensen uit de reclassering of taakstraffen kunnen er terecht. Ook zijn er plannen voor een zorgboerderij en een educatieve ruimte voor onder meer een imkeropleiding. 

Ontmoetingsplek

Het terras met een nieuwe overkapping van afvalhout ziet er gezellig uit. Sjaak van Strijp, vrijwilliger, voorziet vijf dagen per week bezoekers van koffie vergezeld van een wijnglas met cake, likeur en slagroom, of thee waarbij jezelf de thee in een zakje schept. "Als het lekker weer is, zit hier soms het terras helemaal vol," zegt Van Strijp. Opa's en oma's die met de kleinkinderen iets komen drinken en eten en wijkbewoners die komen om elkaar te ontmoeten. Ook binnen is het knus. Met een loungehoek rondom de houtkachel en een lange tafel is de Bossche Hoeve dé huiskamer van West. 

Feest

Woensdagmiddag 4 oktober, zijn er vanaf 14.00 uur tot 19.00 uur diverse kraampjes met de Bossche Imkervereniging, Proper Jetje en nog veel meer. Voor de kinderen is er schminken, een springkussen en popcorn en suikerspinnen. Er is muziek en optredens van het wijktheater. Om 16.00 uur is de officiële overdracht met wethouder Paul Kagie.