Volledig scherm
Bestuursleden Christel Jansen (l) en Jeannine Putters tussen de dieren © Peter De Bruijn

Kinderboerderij De Bossche Hoeve wil kennis over natuur beter overdragen

DEN BOSCH - Kinderboerderij De Bossche Hoeve in Den Bosch wil een Natuur Educatief Centrum worden. De boerderij in de wijk Kruiskamp met varkentjes, ezels, geiten, kalkoenen, een kruidentuin en nog veel meer werd in mei met bijna een hectare uitgebreid. Vanaf 1 juli is de kinderboerderij volgens bestuurslid Jeannine Putters van stichting De Bossche Hoeve 'los van Den Bosch'; zelfstandig dus. 

Bestuurslid Christel Jansen van de stichting De Bossche Hoeve zet de inkomsten en uitgaven op een rijtje: ,,We krijgen jaarlijks 7500 euro gemeentelijke subsidie. Er moet dus geld bij. Zijn afhankelijk van fondsen, sponsors en giften. Vraag is hoe je levensvatbaar blijft. We willen niet dicht."

De stichting ontving onlangs een bedrag van ongeveer dertienduizend euro uit het Maatschappelijk Initiatieven Fonds. ,,We willen van dat geld onder meer een speelbos en een mooie boomhut realiseren", zegt Putters. ,,Als het kan morgen al. Het is wachten op de vergunningen; frustrerend."

Er zijn volop andere plannen om bij de kinderboerderij het hoofd ook in de toekomst financieel boven water te kunnen houden. De stichting wil op het terrein onder meer een instructielokaal bouwen waar tijdens de les een geit of ezel binnen kan lopen. ,,Kinderen weten te weinig over dieren, bloemen en groenten", aldus Putters. ,,Juf kent ook het verschil bijna niet meer tussen een kalkoen en een gans. We hopen de kennis van de natuur bij jong en oud te vergroten."

Kinderboerderij De Bossche Hoeve viert op 4 oktober dat het op eigen benen staat.