Volledig scherm
© Thinkstock

Kinderen in Den Bosch laten meepraten over aanpak van hun armoede

DEN BOSCH - Het CDA neemt het de PvdA niet in dank af dat het nu in de gemeenteraad met een voorstel komt voor een kindpakket voor kinderen die in armoede leven.

Zowel raadslid Marianne van der Sloot als wethouder Huib van Olden maakten dat woensdagavond duidelijk in de raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkelingen, die sprak over de begroting voor 2017.

Pakketten
De PvdA lanceerde net voor die vergadering een voorstel om ten minste 3.000 kindpakketten te verdelen onder kinderen in armoede in de gemeente. Die kindpakketten zijn vouchers (bonnen) waarmee kinderen zelf iets kunnen kopen, variërend van kleren, traktaties tot een busabonnement.

Volgens Van Olden heeft de gemeente in feite zo’n pakket al. Er zijn allerhande regelingen die voorzien in aanschaf van dit soort zaken waarop een beroep kan worden gedaan.

Aanvulling
Volgens PvdA’er Peter Paul Slikker kan een vouchersysteem een aanvulling zijn omdat kinderen dan in ieder geval zelf kunnen bepalen wat ze graag willen kopen. De PvdA-suggestie voor een Kinderraad die over armoedebestrijding kan adviseren, neemt het college deels over. Het Kinderparlement waarbij veel basisscholen betrokken zijn, kan dit op de agenda zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.