Volledig scherm
Aan de workshop deden dertien kinderen mee. © Peter de Bruijn

Kinderen leren games maken bij Bossche Bieb

DEN BOSCH - Dertien kinderen hebben zondagmiddag in Den Bosch hun eerste videogames gemaakt. De workshop ‘Games maken’ werd in de stadsBIEB door gamecoaches Lonneke, Vincent en Michiel van ‘Gamestad’ uit Arnhem gegeven.

Vrienden Marijn Overweel (11) en Job Spek (12) uit Den Bosch zitten naast elkaar. ,,Grappig dat we na een uur al met het figuurtje konden spelen”, zegt Marijn. ,,Thuis game ik ook. Hurtworld, Minecraft en Counterstrike zijn mijn favorieten."

,,Als iets tegen zit, kan een game mij blij maken”, zegt Xavier Veldman (16) uit Den Bosch terwijl hij in de pauze een spelletje op zijn mobieltje speelt. ,,Als het op school zwaar is geweest kan ik me thuis ontspannen met een videospel.”

Michiel Nijhof is zondagmiddag één van de gamecoaches. ,,Aan het eind van de driedaagse workshop kunnen de kinderen een twee dimensionale platformgame maken. Ze mogen hun spel mee naar huis nemen. Het is een heel andere beleving wanneer je een eigen game speelt. Je bent blij dat je iets hebt gecreëerd. Het is leuk om je game; de duivelse creaties die je hebt bedacht, door anderen te laten oplossen.”

Volledig scherm
Na een uurtje konden de kids al met hun zelf verzonnen 'poppetje' spelen © Peter de Bruijn